Den 16 oktober i år skrevs den första hashtagen av det som skulle komma att bli ett rop högre än någon hade kunnat ana. Den löd #metoo och fick kvinnor och icke-binära runt om i världen att gemensamt stå upp för alla som någon gång sexualiserats, marginaliserats, nedvärderats eller utnyttjats – alla exempel på maktmissbruk. Beviset för att detta maktmissbruk är alltför utbrett finns i alla de upprop som följt sedan dess, de tusentals individer som skrivit under och vågat dela med sig. Det är tyvärr inte slut här, men vi ska som kommunikationsbyrå göra allt i vår makt för att få ett slut på det och svarar därför på det uppdrag som givits oss. Vi kommer att fortsätta föra kampen och antar #sistabriefen.

För AWB är det självklart att alla medarbetare ska känna sig trygga, förstådda och jämlikt behandlade. För oss är det viktigt att vi i vår kommunikation alltid strävar efter att utmana skadliga normer och att vi på de sätt vi kan strävar efter att förändra samhället till det bättre.

Den 19/10, tre dagar efter #metoo-rörelsens utbrott hade vi Ida Östensson som grundat stiftelsen Make Equal på besök på kontoret. Ida hade bjudits in för att berätta för oss, våra kunder och våra vänner om hur vi alla kan bli bättre medarbetare, beställare, kommunikatörer och medmänniskor. Det var den senaste i raden av föreläsningar som vi kontinuerligt anordnar hos oss. Minna Palmqvist, Rättviseförmedlingen, Emilia Bergmark Jimenez, Parasto Backman, Ana Londono och Guldvågen är några andra inspiratörer som berikat oss med sitt engagemang och sin kunskap under det gångna året. Fantastiska kvinnor som i allt de gör kämpar för ett bättre samhälle. Med detta sagt vill vi inte klappa oss själva på axeln och nöja oss, för i dessa frågor finns inget slut förrän frågorna inte längre behöver ställas. Tills dess ska vi ta kampen och ställa krav på våra kunder, våra partners och oss själva. Vi ska fortsätta arrangera workshops, samtal och föreläsningar regelbundet för alla i vårt kontaktnät, men också internt för att säkerställa att ingen känner sig exkluderad. Vi startar igång med en uppföljning med Make Equal redan i början på nästa år. Vi kommer också följa den checklista vi gemensamt tagit fram, genom alla våra projekt och uppdrag för ett hållbart arbete, både vad gäller jämlikhet och mångfald.

Det är vad vi redan nu kommit överens om, men ska givetvis på fler sätt sträva efter att göra vår bransch bättre. Vi har möjlighet att påverka samhället och kommer inte låta den möjligheten rinna oss genom fingrarna, nu när det ansvaret behövs som mest.

Vi tackar alla modiga kvinnor som delat med sig och som möjliggjort för denna förändring och ska nu göra allt för att se till att marken fortsätter skaka. Ända tills dess att den ligger still, för gott.