Coast to Coast

Brief
Öka Taliskers närvaro på den svenska whiskymarknaden genom att skapa en starkare koppling till upplevelse- och äventyrslystna konsumenter. Vi ska även inspirera konsumenter till att välja Talisker framför andra whiskys genom att lyfta fram whiskyns unika smak och story, som är rotad i hantverksskicklighet och en äventyrslysten anda.

Vårt arbete
Genom konceptet Coast to Coast bjuder Talisker in gäster på en resa längs den svenska kusten för att återupptäcka vår djupa koppling till naturen och utforska de rika, varierande smakerna från svenska vatten. Under två nätter fick en utvald grupp mat- och dryckesentusiaster följa med till Pater Noster på västkusten, där de bjöds på en oförglömlig skaldjursfest, äventyr och, såklart, Talisker. Maten tillagades över öppen eld av Michelinkocken Sayan Isaksson, som hade sin souschef David Forsman Törnqvist vid sin sida. För att toppa det hela serverades maten tillsammans med cocktails smaksatta med tång, havtorn och mjöd, kurerade av en av världens bästa bartenders – Hampus Thunholm från Röda Huset.

Upplevelsen fördjupades också med en workshop ledd av yxmakaren Julia Kalthoff, som bidrog till att ytterligare stärka kopplingen till naturen.