Relationship manager/Head of fashion

News

Relationship manager/Head of fashion

BAKGRUND

AWB är en kreativ kommunikationsbyrå på Södermalm i Stockholm. Vi hanterar allt från strategi, koncept och design till aktivering, implementering och showroom. Vår utmanarposition och stora intresse för populärkultur och nya trender gör att vi kan leverera relevanta, engagerande och kreativa kommunikationslösningar i alla kanaler. Några av våra kunder är Uniqlo, Philips, Levis, Atrium Ljungberg, Diageo och Muji.

HUVUDANSVAR

Rollen som Relationship Manager/Head of Fashion innebär ansvar för två viktiga och sammanhängande delar av vårt erbjudande: influencersamarbeten och showroomverksamhet.

I rollen ingår att jobba med samt ta fram en struktur för såväl betalda som icke-betalda influencersamarbeten, från koncept till budget och införsäljning. Här krävs både strategisk och taktisk kompetens. Du kommer arbeta tätt med våra projektledare, kunder och externa samarbetspartners. Vi ser också att du leder arbetet med att utbilda koordinatorer, PR-konsulter och projektledare i hur vi tillsammans kan driva försäljning av influencersamarbeten.

I showroom håller du ordning, leder teamet och verksamheten. Du har daglig kontakt med stylister, influencers, journalister och bloggare för att sälja in och presentera nyheter. Du ser till att övriga teamet har aktuell nyckelinfo om kunder och kollektioner. Tillsammans med strategichef planerar, projektleder och tar du hand om allt praktiskt vid våra pressdagar och andra events för showroomkunderna.

DU SOM SÖKER:  

– Har erfarenhet inom mode/retail och god förståelse för medielandskapet

– Har god erfarenhet av att driva igenom aktiviteter, kampanjer och planer enligt uppställda mål

– Du är säljdriven och älskar att nå resultat

– Har hög digital kompetens med erfarenhet från insta-shopping, affiliate program, talent management, influencer marketing managent och/eller e-commerce

– Du har hög social förmåga och ett stort intresse av att samarbeta med influencers

– Minst tre års arbetslivserfarenhet enligt ovan

– Högskoleexamen eller motsvarande eftergymnasial utbildning

– Mycket goda kunskaper i svenska/engelska

– God kunskap i program som Word, Powerpoint, Keynote och Excel och gärna även program såsom Retriever, Meltwater eller Launchmetrics.

 

Välkommen att skicka din ansökan till: job@awb.se