AWB söker projektledare

News

AWB söker projektledare

AWB är en kreativ kommunikationsbyrå. Vår utmanarposition, nyfikenhet och stora kunskap om samtida kultur och nya trender gör att vi kan leverera relevanta, engagerande och kreativa kommunikationslösningar som fungerar i alla kanaler. Vi jobbar just nu med kunder som Atrium Ljungberg,  Baileys, Dr. Martens, Happy Socks, LensWay, Levi´s, Nike, Philips, Spendrups, Talisker, Tretorn, och Uniqlo. Vi växer och behöver nu förstärka med projektledare.

HUVUDANSVAR

Som projektledare jobbar du nära strategisk projektledare och har också eget kundansvar, vilket innebär att vårda och driva dessa kundrelationer. Du kommer att ansvara för att strategier och kreativa idéer blir verklighet. För de kunder som du har huvudansvar för ska du kunna hantera hela projektflödet, från planering med ekonomiskt ansvar till att operativt driva projekttill leverans.

Då du kommer att kombinerar egna projekt med att ibland assistera strategisk projektledare är det viktigt att du kan hantera flera samgående projekt. Du måste kunna prioritera bland dina uppgifter, även under tidspress och se när fokus ska ligga på detalj resp helhet. Du måste självklart också gilla att jobba i och leda team.

Förutom att stötta strategisk projektledare och övriga i arbetsgruppen ansvarar du för projekt- och tidsplaner och rapportering i p:e accounting. Som projektledare ansvarar du även för intagning av leverantörsofferter, planering av inköp samt avstämning mot kundbudget och offertunderlag samt slutkontroll av produktionen.

Din roll innefattar också att kunna förstå och hantera hela kedjan i PR-hantverket, från att ta fram strategi och pr-plan till att skapa influencer-samarbeten och event, bjuda in media och så vidare. Detta arbete underlättas så klart om du redan har ett upparbetat nätverk av influencers och mediakontakter. I arbetet ingår bland annat spaning av nya trender, omvärldsanalys, bransch- och teknikutveckling samt att ha koll på vad konkurrenterna gör. Att du har ett starkt intresse för populärkultur så som musik, konst, mode, film och litteratur är en förutsättning för att du ska trivas hos oss. Om du dessutom har digital kompetens och erfarenhet av att ta fram sociala medie-strategier är det så klart ett plus.

Sammanfattningsvis, som projektledare ska du ha förståelse för och behärska samtliga delar i AWBs leverans, från strategi, kreation, till planeringen, implementering inom PR, reklam, event, community management mm.

 ARBETSUPPGIFTER

– Kundansvar

– Driva den dagliga produktionen och ansvara för tidsplaner, projektbudget, kontakt med kunder och leverantörer och underleverantörer (offerter, bokning, inköp)

– Kommunicera med kunder och leverantörer kring leverans

– Produktionsplanera samt vara kundansvarigeller arbetsgruppen behjälplig med budgetering av produktionsaktiviteter och rapportering till kund

– Ta fram tidsplaner och se till att dessa följs eller justeras

– Genomföra produktion på egen hand eller med hjälp av team

– Följa upp och dokumentera aktiviteter

– Stötta kundansvarig i och till viss del på egen hand driva försäljning. Identifiera och bearbeta nya och existerande kunder, det vill säga kontakt, pitch och säljarbete i nära samarbete med säljchef och/eller kundansvarig

– I samråd med strategisk projektledare identifiera nya behov för befintliga kunder och utveckla strategi och långsiktiga planer

– Löpande komma på kreativa lösningar som ger kunderna maximal synlighet på marknaden.

– Göra PR-planer och ta fram pressmaterial enligt brief från strategisk projektledare/kund

– Ta fram sociala medie-strategier

– Bjuda in media och influencers

– Planera, driva och genomföra PR-arbete för projekt samt kunna hantera flera samgående projekt

– Löpande upprätthålla kontakt med media och även vara uppdaterad om publicitetschema, förändringar på redaktioner och annat som kan påverkar PR-arbetet

– Göra tidsrapportering varje månad

 

KVALIFIKATIONER

Du har relevant högskoleutbildning, gärna inom marknadsföring, kommunikation och/eller management och minst fyra års arbetslivserfarenhet med kommunikationsfrågor, varumärkesarbete eller PR. Goda erfarenheter av att driva kommunikationsarbete/genomförande av olika projekt, att driva produktioner och behärska hela processen från planering, beställning till leverans är önskvärt. Du har erfarenhet av driva team med ansvar för tidsplanering, budgetering av projekt och kundkontakt. Kunskap om digital- och trycksaksproduktion, filmproduktion är förstås ett plus. Du ska ha god förståelse för PR-hantverket samt kunskap inom reklam, event, influencer marketingoch community management. Du är en duktig skribent med flytande kunskaper i svenska och engelska språket, såväl muntligt som skriftligt. Du har väl uppdaterade kontakter med media och är en nätverkare som gillar att skapa opinion. Som person är du också strukturerad, kreativ, och prestigelös.Du är nyfiken, initiativrik, social, driven samt harkänsla för detaljer och finish. Som alla på AWB är du förstås också intresserad av populärkultur, medier och vår omvärld.

Din ansökan med CV och personlig brev vill vi ha snarast, dock senast 3 maj. Skicka din ansökan eller dina frågor till job@awb.se . Ansökningar behandlas löpande.