Fanny Ekstrand och Viola Bergström – två färgstarka kvinnor som vi inspireras av. De poddar, bloggar, kreerar och har koll på läget, både på modefronten och Stockholm generellt. Mitt under modeveckorna passade vi på att ställa lite frågor till dem om podcastens framtid, modemakt och om oljud. Läs och missa för all del inte deras podd Add to Bag!

Vad är det bästa med podcast-formatet?

– Podden är så mycket mer ofiltrerad utan att bli ointressant. Vi älskar ju fina bilder på Instagram och modejobb som folk verkligen gått in för, men podden blir ett helt annat typ av medie som inspirerar på ett helt nytt sätt.

Vad händer på den fronten framåt, ser ni några trender? 

– Absolut, det känns som att poddformatet verkligen rest sig från att enbart handla om ångest och män som samtalar med varandra. Det finns väldigt många människor i Sverige som är intresserade av att följa mode i olika bloggformat och därför tänker vi att det borde finnas folk som även vill höra om det – sagt och gjort!

Man brukar säga att mode har stor makt, hur ser ni på det? 

– Såklart! Kläder är makt på det sättet att du kan klä dig efter en känsla som ger antingen pondus eller en tillhörighet. Sedan är ju modebranschen stor och inflytelserik, vilket alltid kommer med ett ansvar. Vår generation förändrar!

Vad tror ni är det viktigaste för modevarumärken 2018? 

– Att äga en stark egen identitet! Varumärken måste stå ut och vara autentiska för att konsumenterna ska nappa på trovärdigheten och vilja köpa sig in i deras värld genom produkterna.

 

Fotograf: Rebecka Rynefelt

 

Och sex korta:

Vilken är er favoritkänsla?

V: After-spa! Känner mig så jävla fräsch då.

F: Känslan av att lyckas. Vare sig det är att vakna i tid på morgonen eller att kamma hem ett projekt – stort som smått!

Era bästa respektive värsta ljud?

V: Plötsliga pling och höga mobilljud. Älskar tystnad och att ha det ljudlöst hemma. Jag får panik när någon har både ljud och vibration påslagen på sin telefon.

F: När någon annan filar naglarna.

Ni önskar att ni hade uppfunnit:

V:  Jeans.

F: Jag tänkte på detta här om dagen och kom också fram till jeans. Inget är så coolt och samtidigt avslappnat som jeans.

Någon borde uppfinna:

F: Ett oändligt mobilbatteri! Hehe.

Mest inspirerande person just nu?

V: Oprah.

Vad lämnar ni bakom er 2017?

V: Mitt behov av att försöka “pleasa” alla hela tiden. Det är faktiskt okej att säga nej!

F: Att betala räkningar försent.

 

Följ och inspireras:
@fannyekstrand
@violabergstrom
@addtobag